April 2, 2011

ayatakulagistylo


aku nak buat entri tanpa titik
oleh itu sekalian makhluk alam perlu lah sama sama menarik nafas dan memulakannya
dengan warming up
breathe in breathe out
breathe in
perut kontrol sikit




in the name of Allah the most gracious and the most merciful


Semalam april fool sebab hari ni bukan satu april lagi memandangkan jam dah pukul 4 masih pagi dan hari ini sudah dua april berhenti amik nafas sambung aku baru tahu april fool tak patut disambut oleh umat islam terutamanya kerana pada tanggal satu april ini bertahun tahun yang lepas tentera salib telah membunuh ribuan umat islam di sepanyol dengan mengambil peluang akan kesopanan dan kesusilaan pemimpin islam pada zaman itu selang koma selang diklasifikasikan sebagai penipuan berhenti sambung lagi oleh yang demikian dada aku yang berilmu cetek ini baru lah tahu kita sebenarnya tak patut sambut april fool yelah aku zaman sekolah sekolah dulu selalu main jenaka bodoh ni sebab aku bajet seronok "hai saya suka awak" tettt takpun "kau tahu aku ada sakit dotdotdot kesian aku tau" tettt aku tipu je "aku skodeng makcik cleaner tadi kan aku nampak" tettt tak nampak apaapa pun pause play balik betapa noob nye aku zaman jambu aku dahulu kala amik nafas sambung lagi berbalik kepada april fool tadi hari ini ada seorang kawan aku die dok habaq pi kat semua kat status facebook dia zek zek zek semua orang punya concern dok risau pasal dia tanya itu tanya ini then tetiba dia cakap nggak nggak nggak tak patut lah macam tu kan kejap dia cakap A tetiba tukar jadi Z mungkin pada dia ringan pada orang lain kita taktau kita anggap serius jadi hikmahnya kat sini tak semua benda boleh bawak bergurau sebab sesetengah orang gurauan itu serius contohnya aku bagi analogi di sini kau ajar adik kau tahi itu adalah seni rasa macam coklat dan bau itu negative appearance supaya orang taktahu tahi itu sedap rasanya adik kau yang suci murni pun pi habaq kat kawan dia apa yang hang habaq tadi jadi maka oleh itu idealogi gurauan tadi dah bertukar menjadi serius shit dan kalangan budak yang pure inesen ni pun ambil fahaman kau dan buat eksperimen kan dah naya budak budak tu stop jap okay sambung semua itu tunjang dia apa gurauan shit kau tadi jadi ye rakan rakan aku tak bergurau disini yang aku berjaya buat kau kau dan ye makcik temah kat belakang tu turut pening kepala nak huraikan mesej yang aku cuba sampaikan tiada noktah lagi senyum jadi aku sambung motifnya aku buat entry panjang yang merupakan bagi aku satu ayat lagi sebab takde titik mahupun smiley bertitik yang aku suka tekan tekan itu kerana aku nak update blog emo aku nie kedua aku nak join contest walaupun aku rasa aku akan di disqualify sebab aku tak faham syarat contest ini kelip kelip kelip mata bukak mata ketiga sampaikan mesej memandangkan aku asyik merewang dalam blog jarang aku bagi maklumat ilmiah dan akhir sekali supaya korang dapat join mereng aku dan tahniah sebab kau berjaya baca sampai habis memandangkan kalau aku tengok entry berjela macam ni aku terus unfollow close tab sekian terima kasih titik.



p/s : berapa lama kau habiskan baca entry ini?
senyum kalau perlu kata apa apa
maaf aku memang begini
lol



pesanan kaki berbulu untuk semua

marilah bersama sama mengeratkan ukhuwah dengan join perkara di atas:)
terutama kepada
kau memang suka tanpa space dan tanpa titik bukan?
:)

pesanan tapak kaki bertahi lalat

oh blog penganjur seronok dan bukan di tahap bayi masih hisap dotdotdot
itu dusta:D
cekidaut



38 comments:

muhammad afif said...

penin penin aku membaca post yang hebat dan tiada tandingannya ini hahahaha nasib bek aku idop lagi kerana dpt menahan nafas selama 99 minit membacanya titik

Anonymous said...

ceyt.patut suh aku update.
dia pun baru update rupanya.haha


okay.serius.entry takley blah.
takde titik. -.-'
aku tak baca pun lagi.
nnt aku dtg balik.hahah


demmit.lagu blog kau.adoiiii.

-put-

hafizmohamad said...

papan.lol
padahal kau baca sebb kau takbley tdo kn?
ahaha.mesir xde kelas ganti ke sabtu?wee:P

put.haha.login lah weyh.malas btul.
booo.xde sawang dah weyh.clean haa:Dkalau aku pun aku xbaca.lek sudah:)

Cik Jumi ♥ said...

hahhaha.
kalau xmenang lagi.
xtahulahhh

:)

Cik Jumi ♥ said...

hahhaha.
kalau xmenang lagi.
xtahulahhh

:)

melle amir said...

menyiksa jiwa raga aku baca begini

Sam Posmen said...

boleh kena heart attack kalau baca 2 3 kali ni. haha

hafizmohamad said...

jumi.
haha harapnya:)


melleamir.
bukan selalu bukan? nanti aku bagitahu abang aku gembirakan jiwa raga kau:P

samposmen.
harapnya tidak
aku tak mahu masuk kandang pesalah atas sebab penulisan mereng sebegini:D

sicomot-comel said...

warghh,,

sempot aku bace ! ~,~"

gudlak ye derr ^^

hafizmohamad said...

sicomotcomel

haha
profile name xleh kiut lagi?
wee;p
thanks yaww:)

Wany Pak Det (= said...

peninggggg >,<

hafizmohamad said...

aha.tahniah:)

edora deon said...

hahaaa nice xD

laissez faire! said...

woo macam baca english essay tahniah tak april fool pon kelentong gak tetibe mengaku orang semporna KK la dan saya yang innocent ni mati-mati percaya :D

hafizmohamad said...

ed.terimakasih:)


laissezfaire.apa englishnya
penuh kemelayuan disitu hilang tatabahasa dan gaya bahasa sahaja disitu
eh saya orang KK yaw:)
its true.no doubt:DDD

farhah dzarif said...

menarik :)

hafizmohamad said...

terimakasih:)

gadis orked said...

ok jujurnya, aku tahan nafas sambil baca post ni. sebab tak ada titik. sekarang, baru aku sedar titik itu sangat penting. haha

hafizmohamad said...

orked.wah.kagum.kau baca sambil tahan nafas?itu kerja gila:)

seorang mamalia said...

nak suroh aku tempeleng kan ke kepala abang zam ni? dari dulu samapai sekarang gila tak hilang hilang =.='

iyza aryff said...

memang aku tak pengsan baca post kau yang ini. karangan tak boleh panjang lagi? lepas ini, buat post tiada spacing langsung pulak. haha

hafizmohamad said...

ellyyangrenek.haha kau kenal die?oh boleh ja.die gila?hebadd:D


iyzaaryff.alah tak cukup mencabar maknanya.aku dulu sekolah malas buat karangan sekarang terbawakbawak dah weyh.tanpa spacing?menarik.kalau aku cukup sihatwalafiat aku buat.haaa.tu diaa.panjang tak aku reply kau punya:Dlol

gadis orked said...

tak, automatik kot tahan nafas.haha

hafizmohamad said...

orkedfarzana.haha.tahniah:)
tak baik untuk kesihatan jangan buat lagi weh:D

dilla adilla said...

hamboiii... kemain sempot.. hahaha

hafizmohamad said...

haha.tu dia.keluar habis makcik makcik dia:D



semput cikk?:D

Bella Bell said...

semput saya nk membacanya..panjang sungguh..kreatif2..hehe~

α ɢα∂ιƨ ƨɛмαƨα N вιαƨα said...

fuhhhhh!!!.semput dowh.!!.dah la semput,tak faham..haremmmm!!!>,<
malas eyh nak bace due kali.kang ade masuk kandang kt mahkamah.;p

niway...congratz..mmg patut menang.:)

^^nu[dd]yra^^ said...

lalalalal...datang dari blog abang zam...tahniah menang...naik mengah jugak bacer xbhenti2....siap smpat pening lagi nak bg faham bacer....hahahha~

Azroy Bin Kassim said...

taniah menang!! tak puas ati betul gua!!

terjah dari blog abg zam.

hafizmohamad said...

bellabell.haha.terimaksih.makan ubat semput:)

gadissemasa.haha.terimakasih.lol
baca balik weyh sampai paham.:P
ramai lagi hebathebat:D

ddyra
sorang lagi semput.okayokay.jgn lupa makan ubat.taubat tak buat entry peningpening lagi.:D

azroy.haha.nasib je nie:)
terimakasih:)


lol.thanks a.zam.trafik aku naik ni:Dramai betul follower kau:D

Dayana Aj said...

congratz !!
lyk jdi pemenang:))

iyza aryff said...

erkh. kau menang? tahniah. mungkin sebab aku terjah blog kau. haha *ok tiada kaitan. well, good job atas meyemputkan orang and, yaa, panjang kau reply. nak aku terharu tak? HAHA. (weh, aku punya reply lagi panjang kot) cheers!

HAJAR hasan said...

serius stylo ouh ayat ni. gelak guling-guling!

hafizmohamad said...

dayana.terimakasih:D

iyza.okayokay.kau lagi panjang.ye eh?kau ada segmen terjah?wahh.thanks woh lagu tu:D

hajarhasan.
terimaksih.jgn guling banyak sangat:D

Abang Zam said...

haha..kalau mintak kat ally memang bengkek nak tunggu..kau bagi lah ok?

ni emel aku

rocketboy1211@yahoo.com

hafizmohamad said...

a.zam.done!:D


*psst.pstt.elly ada org kutuk kau!.haha:D

laissez faire! said...

dah serupa macam english essay la sebab susah na paham..yoo~
ceit..Kuala Kangsar bukannyer Kota Kinabalu!=P