April 16, 2011

makinharimakinteruk




in the name of Allah the most gracious and the most merciful




bagi aku
definisi keramat itu "wahtakjubnya"
bila aku kira kira
keramat itu ranking nombor satu
nombor duanya adalah saka
kau minta kata keramat
aku tak mampu nak tolong
tak mampu nak beri
tapi aku mampu hulur
secebis dua katakata saka buat kau
supaya kau suka yang teramat


instead of doing that way
you should be doing this way
okay duda?



"ubat macam cadburry kau tahu.siapa mahu?"

ubat itu macam cekelat
kalerkaler macam lollipop masam manis macam nanonano
masin manis macam erm macam
kau pikir sendirilah
konklusinya ubat itu kau boleh makan bilabila
bila ada masa bila kau rasa kau perlu
jadi tak wujud
eh kau jangan lupa makan ubat nanti sakit

"kau patut jalan sambil gelekgelek keliling rumah dan menyanyi lagu mdaudkilau"

bila ada suggestion disitu kebarangkalian menghilangkan stress itu wujud
at least bagi aku
mungkin hilang itu ada
bila kau sibuk nasihat sini sana jangan stress jangan stress
tet tet tet kau
bila kau ulang
paras itu makin naik kau tahu
macam kentut
bila orang ulang pada kau jangan kentut jangan kentut
kau diam
dua tiga sembilan saat
kau akan dengar bunyi yang begitu megah hendaknya

dan

akumalasnaktaiplagisebabakumengantuktaktidurdarisemalam

pesan aku


JANGAN jaga diri elokelok biar MENTAL dan SENGET baru COOL




bila aku bungkus balik apa aku nak cakap
aku timbang
dan
"kak, tolong kira?"

its great to have someone that keep telling us what to do and what dont
but sometimes its depend on us
either way of accepting or manipulating what they said
it's all at the end
rely on our own judgement

mukadimahnya disini
macam selalu
aku tak tahu pada siapa aku tuju
apa yang aku cuba beritahu

dandandan



"sejarah itu bagai kenangan indah yang mekar bila bunga itu mula berputik"
wadeffflinstone?-_-"




hari ini saya pergi kelas tak mandi
sebab hampir separuh kelas tak mandi
sebab semalam tak tidur buat model sampai pagi
sebab kelas mula pukul 9.30 pagi
sebab hujan pagi tadi
sebab tiada kenderaan nak pulang ke kolej dan bersiap diri
sebab kalau datang lambat nanti dikira tidak hadir
sebab lecturer yang amat tegas macam tak tak dia baik
sebab hari ini dia sempat pergi pasar sebelum masuk kelas
sebab die beli kuih apam dan bagi pada semua pelajar dalam kelas
sebab presentation hari ini ambil masa satu hari
sebab bila orang lain present semua yang lain tidur
sebab lunch hari ini hanya makan dominoes beramai ramai
sebab begitu banyak sebab hanya bersebab aku nak rekodkan
sebab hari ini pergi kelas satu hari tak mandi dan masih berbau harum.sedappp:)





p/s :
ive learnt something great today
fakta hari ini:)
aku masih harum sepanjang hari walaupun tak mandi-_-"
gunalah minyak wangi dotdotdot cap keretapi dalam perigi



-____-
moga hidup aku sentiasa bahagia dan diberkati
walaupun
aku
begini
:)(:
lalalalala
hoyeah hoyeah



21 comments:

desperate ruumate said...

hahahahahaha keserabutan dan kementelan hang terpancar pada entri ini sebab yang aku cuma faham adalah hang tak mandi dari semalam. but, its fine brother.

AR HAFIZ IS ON HIS WAY.

tita

hafizmohamad said...

haha.
eh eh.abang ipaq aku pun tak mandi okayy:))
dia ada bau aku tak

meeng mereng mereng
-_-"
nak tidoq.baiii

seorang mamalia said...

"akumalasnaktaipslagiebabakumengantuktaktidurdarisemalam" -TERTINGGAL 'S' DEKAT SEBAB. ngeh ngeh.

ehem bahasa melayu tinggi kau guna ni beego. kena baca sambil pakai baju kebaya ada selempang kaler emas di bahu baru ada feel nak baca.

ehem bizi sangat yeh budak archi? oh patutlaaaaaahhhh :P

orked.ungu. said...

boleh tak cakap
"aku tak stress"

mungkin jadi tak stress. atau mungkin lagi stress.
kata-kata saka kau masuk dalam buku tiga lima supaya aku sentiasa baca dan beringat.

p/s : aku pun kadang-kadang tak mandi pegi kelas, tp kurang-kurang jangan lupa basuh muka

pps : aku buat mcm dh lama kenal kau.pun boleh. haha


ppps : aku ungu (:

desperate ruumate said...

haha tulah bila dia bgtau dia tak mandi lagi aku whattttttttt? rupa-rupanya half kelas tak mandi. okay, aneh. hahaha

dah pi qada

Abang Zam said...

kau nak tido pun siap buat entry..hahaha

manja gila

iyza aryff said...

ok, kesimpulan the whole karangan is, kau tak mandi?? haha

dan lagi satu, kau student engin or archi?

hafizmohamad said...

elly.boo.dah edit da.berapa puluh kali entah aku repost:D ada ke baju kebaya untuk kau?tauhu lah ayu.menari menara lah katakan.selempang emas?bajet masuk pertandingan ratu kebaya nak baca entri aku xde kaitan dengan semua itu.bahaha:)

hafizmohamad said...

ungu.aku prefer senget dari stress.bila dengar lagi awesome aku rasa.kalau stress dah pasti pasti aku tensen kalau dengar.erk.

bukutigalima je? masuk lah ipad terus tauu:)

aku rasa kalau perempuan tak mandi pergi kelas itu menakjubkan.haha.diskriminasi tak aku?hee:)

aku memang kenal semua orang.orang je tak kenal aku.takpa:D

oh.hai ungu aku cokelat:D

hafizmohamad said...

tita.haha.whattt?lol mals kot nak mandi semalam.hujan lagi pebat lagi.kelas tu lagi.sekalisekala bak ang:)

abangzam.haha.comel gila kan aku?terimakasih-___-"
haha

iyza.mana ada kesimpulannya aku wangi lahh:)


aku prefer medic:)
eh tak aku budak senitari dan kosmetik.wohooo:)

Azroy Kassim said...

mandi weh!! mandi!! haha

hafizmohamad said...

okay okay
aku dah mandi wehh:)

Wany Pak Det (= said...

okay aku stress baca entri kau yang niee , hergghh

hafizmohamad said...

lol
chill lah:)

muhammad faiz said...

saya suka .serabuthabis.style! aku mmg suka memerah otak ,bagi neuron2 bergelak gumbira. oh sy pown pernah pergi kelas xmandi. n saya wangi jugak! ngee~

hafizmohamad said...

faiz.ngeng:)
jom apply kolej 12.kau jadi roomate aku nak:D

muhammad faiz said...

12th dah tutop lama oo..aku pon xsempat isi .kau dok 5th lagi ke? ..[pon bole nak sembang2 kat sini kan-.-]

-li.zue- said...

ahah.aku suka komen tita,


part,


AR HAFIZ IS ON HIS WAY.



gud luck kawan :)

hafizmohamad said...

entri ni da berzaman kau tahu -__-"

amare amor said...

banyak kali dah aku cakap kat kau, aku jeles dgn kau.
aku rindu nak pergi kampus,masuk kelas, lepak kafe. jumpa lecturer.
turun naik menara.
makan burger dc.
rindu ooo.

hafizmohamad said...

haha.lagi sorang.entry nie dah berzaman:)

ala.xaci.aku tak cuti lagi doe..
jangan laa:(


:DDD