December 10, 2010

blogpilihanmalaysiaperludikekalkankerana

in the name of Allah the most gracious and the most merciful

oh
hari ini aku seronok sangat
aku tidur sambil ditemani bunyibunyi orang bertukang renovate tandas rumah
memang nyenyak
memandangkan internet connection slow
memang stress lah tak dapat nak ber fb puaspuas
aku blogwalking aku jumpa ni
cekidaut

dan ini

memandangkan jarang bebenor aku buat entry ilmiah
so aku pun gedikgedik lah buat entry ni

soalannya berbunyi
kenapa Blog Pilihan Malaysia harus dikekalkan?


dan jawapannya bersuara begini

pertama
sebab title dia blogpilihanmalaysia jadi sebagai warganegara malaysia yang prihatin aku rasa memang patut dikekalkan bagi proses menganugerahkan bakatbakat blogger di malaysia yang serba takjub dan berwibawa ini

kedua
bila ada award macam ini lagi ramai yang nak terjun dalam bidang berblog ini sebab biasalah ada award.siapa tak nak kan? oleh itu purata masyarakat yang cuba mengetengahkan bakat mengarang, menaip, merepek dan mereka cerita akan meningkat.justeru budaya internet memberi impak negatif dapat ditepis.haiyakk.cehh

ketiga
mestilah kategori pemenang bpm adalah dari mereka yang mempunyai penulisan yang baik.oleh itu gaya sedemikian boleh dijadikan role model bloggerbogger malaysia yang lain.jadi tak timbullah budaya bahasa sms dan mydotdot seperti awk cayunk cayew yew?aww.cuitnyeww. -_-"
dalam dunia blogging ini.

keempat
kerana blogblog menarik dapat pengiktirafan sewajarnya.yelah berblogging bukannya macam bekerja sangat sekadar sukasuka dan ada yang serius.tapi takdelah blogggerblogger yang berusaha keras update setiap jam decorate setiap masa ni dapat anugerah pekerja bulan ini.kesian dorang.kan2?

kelima
gaya dan karya template atau background atau header atau gambar atau icon atau apa sahaja yang dihasilkan dapat dikenal pasti oleh masyarakat. bpm jadi medan tonjol blogger yang ada bakat seni yang dihasilkan dalam blog mereka. kalau aku ni omputih yang reti cakap melayu aku akan cakap.oh anak muda malaysia betulbetul berbakat.bagusbagus:)

keenam
eh.banyak lagi.ingat dah sepuluh.kerana bpm memperkenalkan blogblog yang orang macam aku jarang jumpa.biasalah jarang jalanjalanblog.barulah aku tahu ada blog baru yang cerita hidup macam novel.jadi aku tak perlu lah beli novel sangat.baca blog pun macam baca novel.penuh perasaan

ketujuh
bpm juga patut dikekalkan kerana bila buka page bpm nampak link blogger lain akan ada yang click.bacabacabaca.eh seronok.then follow.i follow you,you follow me back okayy.ha.dah macam jadi tempat suai kenal.lepas tu wujudlah ikatan silaturrahim antara blogger.

kelapan
bpm jadi pusat connection bloggerblogger baru dan bloggerblogger lama bersaing dari segi yang baik lah kan.antaranya, pandaipandailah fikir sendiri.blogger baru yang macam aku ni tak minat bersaing jadi aku amik apa yang baik dan menarik cuba aplikasikan dalam penulisan dan gaya dalam dunia blog ini

kesembilan
bila ada bpm nanti mesti ada event yyang akan bpm jalankan.bila ada event ramai yang akan pergi.bila ramai akan pergi.berkumpullah semua bloggerblogger malaysia.bila dah berkumpul mesti ada aktiviti.bila ada aktiviti mestikeluar peluh.so boleh dikonklusikan disini berblog ini aktiviti yang sihat ye para masyarakat sekalian.kami mengeluarkan peluh juga.senaman jari setiap masa:D

kesepuluh
yang terakhir.la.da akhir.banyak lagi idea ni.hehe.yang terakhir blogpilihanmalysia ini patut dikekalkan sebab dah wujudkan mestilah perlu dikekalkan kalau wujudkan lepas itu nak dilupuskan baik tak payah wujudkan.nanti tibatiba blogger tanya.mana bpm hari tu eh? hari tu ada.sekarang dah takde.tak seronok lah macam itu.kan2?


sekian sahaja



p/s : sekarang terserlah la aku takde idea nak cakap pun.-_-"
terimakasih sudi membaca.cubaan yang pertama.berilmiah la sangat.senyum.






6 comments:

CIK FAFAZ said...

agk2 kite leh tercalon tak dlm blog pilihan malaysia nih?

haha.

hafizmohamad said...

haha.kalau tak langgar syarat2 dia.btw.xjelas sgt syarat dia.:D

go3:DD

-li.zue- said...

erkkk.
aku sangatlah tak sangka,
ko yang tulis entry ni!

hahahahaa.

nway.gud job! =)

hafizmohamad said...

hahaha.
kan2?
haha.poyo.
terimaksih.
aku amik as compliment.cehh:)

farzanaf said...

post terbosan abad ini.haha :D

hafizmohamad said...

yelaaaa-_-"